Protocols de funcionament i serveis que ofereixen les biblioteques de la UIB de cara al curs 2020/2021

Aquesta informació ja no està actualitzada, s'ha anat modificant per l'evolució de les mesures a prendre per la COVID-19. Consultau aquí les mesures actuals.

Aquests són els protocols de funcionament i serveis que ofereixen les biblioteques de la UIB a partir del 16 de setembre de cara a l’inici del curs 2020-21 adaptats als nivells de confiança i seguretat que requereix l’alerta sanitària de la COVID-19.

Donada la situació d’excepcionalitat que estem vivint hem canviat les condicions d’alguns serveis que oferíem fins ara per poder complir les mesures de seguretat i higiene establertes.

Horari

Canvia l’horari d’obertura de les biblioteques, que passa a ser en dos torns separats per una hora de tancament per assegurar la seva neteja i desinfecció:

De dilluns a divendres, de les 8:30h a les 14:30h, i de les 15:30h a les 21:30h.

Aquí es poden consultar els horaris específics de les biblioteques Arxiduc Lluís Salvador, Son Espases, Son Lledó, Seu universitària de Menorca i Seu universitària d’Eivissa i Formentera

Condicions en l’accés i ús de les biblioteques

  • Cal dur sempre la màscara i utilitzar-la correctament a l’interior de les biblioteques.
  • A l’entrada de les biblioteques hi ha una estació de desinfecció amb gel hidroalcohòlic que els usuaris han d’aplicar-se. També disposa de desinfectant i paper per si els usuaris volen netejar personalment algun estri, equipament o espai.

Reserva i préstec del lloc de lectura

L’aforament de les sales de lectura és més reduït per a poder garantir la distància de seguretat i els llocs estan numerats. Per accedir-hi es pot fer una reserva prèvia a través de la web de la biblioteca, però si s’acudeix a la biblioteca sense reserva prèvia s’ha de demanar al personal bibliotecari l’adjudicació d’un lloc. En cap cas es pot accedir directament a un lloc de lectura sense reserva o adjudicació per part del personal.

La reserva prèvia es pot fer de manera autònoma des de l’apartat Reserva llocs de lectura o telefonant a la biblioteca. En aquest vídeo s’explica com fer-ho.

Actualment a aquest servei solament hi pot accedir la comunitat universitària, per decisió del Consell de Direcció de la UIB.

Cada lloc de lectura sols podrà ser utilitzat per una persona en cada torn.

Accés a la col·lecció

No es pot accedir als llibres de les prestatgeries. Per poder consultar el fons de les biblioteques cal demanar al personal bibliotecari el que es necessita.

Préstecs i devolucions

Al taulell de la biblioteca es realitza el préstec i la devolució dels llibres prestats.

L’ús i el préstec dels llibres que estan en els diferents dipòsits sols es pot fer prèvia reserva, a través del compte d’usuari de la biblioteca una vegada que s’han localitzat en el catàleg. Quan la biblioteca té els llibres preparats avisa per correu electrònic a l’usuari per tal que passi a recollir-los dins un termini de 3 dies.

No tot el fons del catàleg de la UIB es pot prestar, hi ha una sèrie de documents que queden fora del servei de préstec.

Quarantena del material prestat o utilitzat a la biblioteca

Tant els llibres que han estat en préstec com els que s’han consultat a la sala de lectura es posen en quarantena durant 48 hores. Passat aquest període tornen a estar disponibles.

Per fer tot aquest procés se segueixen estrictament les normes de seguretat i higiene dirigides a contenir i evitar la propagació de la COVID-19.

Préstec de portàtils

Es restableix el préstec d’ordinadors portàtils, però sols hi haurà un préstec per equipament i torn. Així mateix s’estableixen diverses modalitats de préstec de portàtils i altre material tecnològic a més llarg termini, prèvia autorització del Vicerectorat d’Estudiants. A la web es pot consultar la disponibilitat d’equips a les diferents biblioteques.

La biblioteca continua amb tu a casa

La biblioteca ofereix nombrosos serveis i recursos de forma no presencial a través de la web La biblioteca continua amb tu a casa.

Per mantenir-se actualitzat respecte de canvis i novetats es pot consultar la web, seguir les xarxes socials Instagram, Twitter i Facebook i el blog de la biblioteca, on s’actualitza constantment la informació.

 

Per a més informació, Deman@ la biblioteca respon.